logo_isp-belangOpeens krijg je uit het niets een factuur in de e-mail. Je bent lid van brancheverenigingstichting ISP-Belang. Een club die volgens haar website is voortgekomen uit een petitie tegen de SIDN na een prijsverhoging. Kleine jankende providers konden namelijk geen 200 euro extra contributie per jaar betalen om .nl-domeinnamen rechtstreeks zonder tussenpersoon te mogen registreren. Zeker omdat ‘hun’ contributieverhoging gebruikt zou worden om grotere – serieuze – spelers een staffelkorting te geven. Mijn reactie is dan: wat let je, om zelf te groeien? Maar de SIDN was een stichting en had een monopoliepositie. (Hebben ze daarom ook zelf voor een stichting als rechtsvorm gekozen?).

Goed, tijdens de laatste SIDN relatiedag (Is ISP-belang deelnemer bij de SIDN dan?) sprak ik enkele heren van de club. Blijkbaar is een gesprek aan een tafel voldoende om opeens lid te worden. En tot mijn grote verbazing had ik opeens een factuur in de mailbox. Een reply naar de e-mail werd netjes beantwoord met “Dat kreeg ik door van Vince? Als dit niet zo is schrijf ik je weer uit!” als antwoord. Kort en bondig, maar wel de omgekeerde wereld. Vanzelfsprekend snap je dat ik geen lid ben van zo’n discutabele club, zeker na een uiting van de oud voorzitter (FAIL!).

 

Een woord van de (oud) voorzitter...

De e-mail dateerde van 25 juni jl. Tot mijn grote verbazing word ik vandaag gewezen op de website van ISP-Belang waarop ISPI (mijn onderneming, RtH) als deelnemer vermeld wordt. In tegenstelling tot andere leden deelnemers zie ik mezelf zelfs onderstreept staan. Om alle onduidelijkheden weg te nemen: ISPI is géén lid van die club die zich branchevereniging noemt. Dat dat even duidelijk mag zijn. Waarvoor dank.