Joepie, na een paar keer FAIL gezien te hebben is het dan toch eindelijk gelukt het VMware Sales Professional examen met een PASSED te beëindigen. Ikzelf was meer van het direct doorklikken naar het examen in plaats van eerst uren naar een webcast te kijken. Dit ging met alle modules eigenlijk goed, behalve de laatste. Na een paar keer gezakt te zijn heb ik toch maar besloten de 80-minutende durende webcast te volgen. En deze keer had ik het geluk an mijn zijde: met 82,6% van de vragen goed was ik over de 80% drempel heen Niet alleen de VSP is binnen, maar ook de ‘Infrastructure optimalisation’ leerweg is met succes gevolgd.

vmware-sales-professional

Wat kun je ermee, zal de niet IT’er denken? Het antwoord is makkelijk. Virtualiseren van servers is groen voor het milieu bespaard kosten. Servers draaien gemiddels met een belasting van 10-15% en draaien veelal één applicatie. Door de server te virtualiseren deel je een fysieke server op in meerdere virtuele servers. Je kunt dus meerdere servers op een fysieke server plaatsen en hierdoor bespaar je op hardware, stroom, koeling en ruimte. Bijkomende voordelen zijn dat de servers nu ‘portable’ zijn en je de beschikbaarheid kunt verhogen. Valende hardware kun je in zijn geheel zelfs opvangen zodat hiervoor een 99,99999% beschikbaarheidsgarantoe voor gegeven kan worden.

screenhunter_01

Ander voordeel is dat ik nu een behoorlijk setje gratis licenties scoor van VMware om mee te spelen te gebruiken voor demonstratiedoeleinden. Voor ongeveer $50,000,- om precies te zijn. Altijd makkelijk om showcases op te zetten en klanten een ‘Proof of concept’ te geven om te laten zien welke voordelen virtualisatie te bieden heeft. Daarnaast zijn mijn inkoopprijzen met 6% omlaag gegaan door een extra provisie. Zo verdien je toch nog wat van de voorbereidende tijd die je in de sales stopt terug. De volgende stap voor nu is VSTP (Technical sales) om uiteindelijk mijn VCP (Certified Professional) te halen. Al zie ik wel wat tegen de laatste op. Los van de € 2.900,- aan kosten moet je verplicht weer 4 á 5 dagen de schoolbankjes in.