Het heeft even geduurt voor ik van XP overgestapt ben naar Windows Vista x64. En als ik naar m’n harddisk kijk heb ik er eigenlijk alweer genoeg van. Dit komt eigenlijk ook doordat de RC voor Windows 7 -zeg maar Vista maar dan wel af – voor Microsoft Partners beschikbaar is. Een van de goede dingen die ik zag, is dat virtualiatie standaard wordt. Binnen je Windows 7 omgeving draait ook een virtuele XP omgeving, waardoor je software die niet compatible is toch nog kunt blijven gebruiken. Ik hoop trouwens ook dat een schone installatie wat rustiger aan doet met je harddisk. Nu heb ik wel 4 Tbyte op de NAS, maar het blijft natuurlijk veel resources kosten en vertraagt je systeem enkel onnodig.

Windows 7, ik ga hem komend weekend eens installeren en proberen. Eerst maar eens voorzichtig in VMware op mijn thuisserver. Maar als ik de verhalen hoor van de gebruikers die de Beta getest hebben moet het eigenlijk ook wel rechtstreeks kunnen. Misschien wat om de rest van de week over na te denken. Het echte werk gebeurd toch wel op de iMac :).

windows_vista