In mijn vorige post zei ik het al: De release Candidate van Windows 7 – de opvolger van Vista – is beschikbaar gekomen. Eerst voor Microsoft Partners, nu ook voor het grote publiek. Door drukte kwam ik even niet toe aan testen, maar inmiddels heb ik een installatie gedaan binnen m’n VMware cluster. De eerste resultaten zijn goed. Het ziet er gelikt uit en werkt soepel, ondanks dat ik via Remote Desktop moet werken en geen grafische 3D kaart of geluidskaart tot mijn beschikking heb.

De komende weken ga ik nog maar even verder spelen maar dit zou zomaar een versie kunnen zijn die het haalt op op m’n laptop te draaien. Nu gebruik ik nog Windows Vista business. Niet dat dit zo goed is, maar meer omdat ik gedwongen wordt omdat bepaalde software niet meer werkt onder XP. Onder Windows 7, zeg maar Vista maar dan wel af, werkt het wel. Dus om die reden hoef ik de upgrade nog niet uit te stellen.

windows_7

Voor de liefhebbers nog even een screenshot. Deze VMware ESX testnode is een HP Proliant DL360G5 met 4x 146 Gbyte SAS disken (10.000 RPM) in RAID-10 en een Bi-dualcore Xeon 5120, goed voor 4x 1,86 Ghz aan rekenkracht. Dit geeft een testscore van 4.6 in Windows 7. (Grafisch en geluid laten we even achterwege).